miércoles, 23 de noviembre de 2011

Del ple de novembre i de les mancomunitats


Aquests són els punts que es tractaren al ple de novembre:
1.      Aprovació de l’acta anterior.
2.      Aprovació de diferents factures, (electricista, fontaner, material obra, productes químics per a la piscina, etc).
3.      Des de fa temps que el jutjat demana que es designe un suplent per al jutge de pau, es va publicar al BOP, l'alcalde proposa a Fina Picó Llinares, s’aprova per unanimitat.
4.      S’ens informa que el representant de l'alcalde a l’assemblea local de Creu Roja serà el regidor Jorge Aleman Mullor.
5.      Torn obert de paraula:
-          Al ple anterior li preguntarem per les gestions que estava fent sobre el Jardí de Santos. Tal com diguérem, hem tornat a preguntar-ho i ens va dir que tenia una reunió amb responsables de la Diputació el dimarts dia 15 de novembre. Al pròxim ple tornarem a preguntar.
-          Si abans de l’obertura de l’autovia del Barranc de la Batalla les senyals que indicaven la direcció al poble ja eren quasi inexistents, amb la nova autovia estem encara més aïllats, ja que no apareixen els pobles d'aquesta zona. Li demanarem que, com a alcalde i també com a president del Xarpolar, faça les gestions oportunes davant del ministeri de Foment per donar visibilitat a tota als pobles de la comarca.
-          A l’anterior legislatura es van aprovar els estatuts de la nova mancomunitat comarcal. L’alcalde havia d’haver-los enviat per a ingressar en ella, l'alcalde va dir que eixa nova mancomunitat no interessava als pobles xicotets. Va donar l’excusa de que tan sols volien fer un polígon industrial i que els pobles xicotets eixiríem perjudicats. Per fi va dir clarament perquè no vol entrar: sent ell president de la mancomunitat del Xarpolar, no anava a entrar a l’altra. És a dir, oblida el benefici del poble per actuar en benefici propi: interessos personals per damunt dels interessos de tots. A més, va dir que la mancomunitat que estava donant llocs de treball al poble era el Xarpolar (que, d’altra banda, aquests llocs de treball s’han adjudicat a les persones que l’alcalde ha volgut i amb favoritismes). Pensem que, per aquest motiu del treball, és també interessant l’altra mancomunitat: els representants de cada poble a la mancomunitat és decideixen pel nombre de regidors que té. Per tant, quatre pobles com Penàguila ja tenen més regidors que Alcoi. Ens pareix que estem perdent una bona ocasió per millorar el nostre poble per un interès particular: només hem de mirar per a qui han sigut els contractes del Xarpolar al poble.
-          Al ple del 14 de setembre, el concejal d’EU li va donar una documentació a l’alcalde per a que considerara els perills que comporta el parc infantil junt al transformador. En aquest ple, li va preguntar que pensava fer al respecte; l’alcalde va contestar que a ell eixa documentació no el convencia, que no pensava canviar res. El regidor d’EU li va dir que ell hauria d’assumir tota la responsabilitat, si algun dia passava alguna cosa.
-          El mateix regidor li va preguntar pel munt d’enderrocs i arena que hi ha al costat de la piscina. L’alcalde va dir que no sabia de que parlava (estrany per al màxim representant del poble) i que es llevaria. Aquest munt porta ahí des de juny: a dia de hui, continua al mateix lloc. Estes coses tenen mol poca importància per a l’actual equip de govern, molt més preocupat per projectes personals que per el dia a dia del poble. Només cal mirar l’estat general del poble per a adonar-se’n. Un exemple: al mes de juliol, es van posar unes tanques grogues al poble perquè els cotxes no aparcaren i els camions pogueren entrar a l’obra del centre social; quatre mesos després, encara estan a l’asfalt els ferros que van utilitzar, amb el perill que pot suposar per als cotxes i els vianants.

No hay comentarios:

Publicar un comentario