lunes, 28 de noviembre de 2011

Contenidors de brossa soterrats


Al ple del mes de setembre ens oposàrem a la sol·licitud de l'equip de govern de demanar dos contenidors soterrats per a posar-los a la entrada del poble, davant el museu de l'oli. La nostra idea era indagar els avantatges i inconvenients que tenia aquest sistema i després explicar-ho. El que teníem clar era que aquesta no és la solució per al problema de la recollida de brossa a Penàguila.

Per a informar-se, hem parlat amb representants de Muro, Alcoi i Agres, llocs on tenen aquest tipus de contenidors. Les nostres conclusions són les següents:

Al principi, funcionen molt bé, però al cap d'uns pocs anys comencen els problemes: el manteniment deixa molt que desitjar, sobretot als pobles on no tenen molts contenidors instal·lats. Poden tardar perfectament dos mesos en venir a arreglar-los. D'altra banda, al lloc on volen instal·lar-se, donaran un gran problema d'olors. A l'estiu a l'entrada del poble, pega el sol de valent, el que provocarà un recalfament dels contenidors, i, per lo tant, una forta emissió de gasos.

Si els instal·lem allí, hipotequem per sempre un espai emblemàtic del poble. Hem de tenir en compte que ocupen molt de lloc, que esta el museu enfront i que és un lloc de passeig i reunió per molta gent. Tot açò quedaria en gran part anul·lat.

A més, aquests contenidors són dels menys utilitzats al llarg de l'any: és sobretot a l'estiu quan més s'utilitzen. És per tot açò pel que creiem que el que realment és necessari és utilitzar els recursos de què disposem d'una manera més eficient i no com està fent-se ara. Hauríem d'aprofitar que a l'estiu hi ha molts treballadors contractats (22 aquest any) per a poder donar un millor servei al poble. Però el que per nosaltres és més important i crucial és que la solució vinga consensuada pels usuaris: hauria de plantejar-se a l'Associació de Dones i a la de Jubilats per poder entre tots trobar una proposta útil. És a dir: amb aquests contenidors, estem solucionant el problema de les persones majors que viuen a l'altre costat del poble? El nucli urbà té un bon servei de recollida de brossa? El problema són els contenidors o com està organitzada la recollida de brossa?

A més,  ja que demanem diners, hauríem de fer-ho per coses més necessàries, com arreglar les voreres, tant les del passeig com les del poble, que estan en una situació lamentable. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario