domingo, 24 de julio de 2011

Ple del 13/7/2011

Amb aquesta entrada volem analitzar i opinar sobre el que va donar de si el ple del dimecres 13 de juliol.

Primerament, ací teniu l'ordre del dia.

Els punts 1 i 2 van ser aprovats per tots.

Tots els regidors de l'oposició estaven en contra de l'aprovació del punt 3. Desde el Bloc, pensem que és perillós, a més d'imprudent, aprovar l'última certificació de l'obra de la coberta de la Font Major quan encara no està acabada; és per això que estavem en contra. L'alcalde, finalment, va retirar el punt, però amb els vots de l'equip de govern ho haguera pogut aprovar. Per què no ho va fer? És que era il·legal?

El punt 4 tractava sobre les bases de contractació de l’obra d’impulsió d’aigües fecals de la costera del riuet, que són les mateixes que es van utilitzar per a la contractació de la coberta de la Font Major. L'alcalde sol·licitarà a tres empreses que liciten l’obra, després ell la concedeix a la millor oferta. El problema sempre és si quan s'analitzen i es demanen les ofertes hi ha algun interés perquè les faça algú en concret. Quan tinguem tota la informació, la donarem.

El punt 5 es va aprovar per unanimitat. Des del Bloc, demanàrem a l'alcalde que sol·licite al treballador social que faça un estudi social del poble, ja que és necessari per a poder després demanar ajudes i programes per a la gent que ho necessita, com el programa de la Generalitat “Menjar a casa”. L'alcalde va començar a llegir totes les funcions que té aquest treballador, però insistirem en la necessitat d'aquest aspecte en concret, ja que podria ser la clau per a moltes millores socials al poble.

El següent punt, al nostre parer, resulta simplement vergonyós. Els pressupostos presentats per l’equip de govern són tot el contrari al que necessita el nostre poble per anar a millor. Només cal citar alguns exemple:

Aportación a festejos Populares. - 15.000 €
Aportacion a comision de fiestas. - 9.000 €
Turismo o promocion turística. - 0 €
Dietas de cargos electos. - 2.500 €
Servicios de caràcter general, juventud, cultura y deporte. - 7.000 €
Atenciones beneficas y asistenciales. - 3.500 €.

El que no pot ser és que en festes (24.000 €) es gaste més del doble que en juventut, cultura i serveis socials (10.500 €). I el que també ens pareix ridícul és que no es gaste ni un cèntim per a promoció turística tenint en compte els negocis que hi ha i que hi haurà al nostre poble i ara que Diputació està invertint en un patrimoni del poble com és el Jardí.

El futur que ells volen és “PA I CIRC”, però el dia a dia continuarà igual de malament.

L'alcalde va començar el punt 7 disculpant-se per haver publicat el programa de festes abans de dur-lo al ple, va disculpar la inexperiència del regidor de festes. Pel que es veu, quan l’interessa s’excusa en els regidors, com si ell no haguera participat en l’elaboració i publicació dels cartells. A continuació des del Bloc li vàrem dir que, si bé no tenim res en contra dels qui rebien l'homenatge, no ens pareix correcte. En primer lloc perquè els alcaldes elegits democràticament fan la feina que han de fer, per això es presentaren a les eleccions; no coneixem a ningú a què se li fa un homenatge per fer la seua feina, a més a més, són regidors, com tota la resta de persones que han passat per l'ajuntament. Pensem que no representen a tots, per tant ens pareix un acte innecessari. També li diguérem que, des de el nostre punt de vista, l’homenatge entrava en contradicció amb la Llei de la Memòria Històrica.

Punt 8: aquesta es la petició formulada pels grups de l’oposició. Aquest punt de l’ordre del dia ens va resultar molt penós. Des del principi, volem deixar clar que vam formar part d'aquesta moció conjunta perquè en cap moment atacava a ninguna persona en particular, sinó que anava contra la gestió que fa l'ajuntament de l'escola.

L’alcalde, primer de tot, ens va acusar “d'anar en contra d'aquesta xiqueta”. Com heu pogut llegir, l'única cosa que li demanem en referència a les persones que han de treballar en aquesta escola és que es contracte al “personal qualificat per a poder desenvolupar aquesta activitat docent”, però en cap moment volem que la persona que ja està treballant allí deixe de fer-ho, sinó que continue com a suport d'una persona amb la titulació adequada. Tampoc es pot extraure del nostre escrit que volem que es tanque l'escola. És més, en el nostre programa electoral incloïem una escola d'estiu, ja que és un bé per al poble, però ha d'estar ben gestionada i reglada.

L'alcalde va aportar la titulació de la persona que està al càrrec. Aquesta persona té la titulació de “Tècnic superior en educació infantil”, que la faculta només per a atendre a xiquets de 0 a 3 anys, i a l'escoleta hi ha xiquets que superen àmpliament aquesta edat. A més, no tenim clar que el segur de què va parlar l’alcalde cobrira qualsevol eventualitat que poguera ocórrer, pel fet que ni el local ni la titulació del treballador són els adequats.

Els regidors del PP van votar en contra d'aquesta moció. Per tant, des de l'equip de govern es neguen a millorar les condicions de l'escola perquè els nostres xiquets tinguen la millor atenció possible.

Des del Bloc, pensem que l'alcalde ha tingut temps suficient per a preparar bé les coses i no fer el que ha fet: una “chapuza”. A més, aquesta era l'oportunitat de solucionar un error; ho van poder fer i no van voler.


RUEGOS Y PREGUNTAS

Li diguérem a l’alcalde que li demane a l’empresa que esta construint el centre social que arregle el camí de la Lloma, ja que en passar per allí per a abocar la terra l’han deixat en molt males condicions. L'alcalde va dir que ho tindria en compte. Li ho recordarem.

Li preguntàrem també per les obres de la piscina. L'ajuntament no hauria d'haver pagat les obres que estan fent-se (substitució de la valla, la barana de baixada i formigó). L'alcalde ens va dir que el projecte era aquest i que, tot i no estar d’acord amb ell, havien d'acceptar-lo i que aquestes obres són només coses que “no ens han agradat”. Això no és veritat. La coberta es va acabar com venia al projecte i després, com estava malament, es va modificar sense cost per a l’Ajuntament. Pensem que el mateix s’haguera pogut fer amb aquestes obres. A més a més, el munt de terra que s’ha quedat baix de la piscina hauria d’haver-lo llevat l'empresa constructora abans d'acabar l’obra, i ara retirar-lo ens costarà diners a tots

Per ultim, preguntàrem sobre el tema dels contractes de la convocatòria de Diputació, pel barem que havia utilitzat per a repartir els llocs de treball. Al principi l’alcalde va dir que el barem era que les persones contractades estigueren en el paro i empadronades a Penàguila. Això no és un barem, això són les bases de la convocatòria. Per tant, NO es va seguir cap barem. NO es va fer publicitat com cal perquè tothom accedira als llocs de treball que crearia i per tant NO tota la gent parada va tenir els mateixos drets: uns sabien més que altres. Al final, l'alcalde va acabar dient: “vaig contractar a qui vaig voler”. Amb aquesta declaració, poc més es pot dir. Però el Bloc ha demanat un informe de legalitat sobre aquestes contractacions al secretari municipal; quan tinguem la resposta, informarem i actuarem en conseqüència. No és pot jugar amb els diners públics ni amb el dret a treballar de les persones.


Fins ací la crònica del ple de juliol. Nosaltres, des d'aquesta finestra virtual, continuarem parlant d'allò que ens interessa als penaguilencs. Informarem i donarem la nostra opinió sobre els aconteiximents del poble i escoltarem a tot aquell que, de manera respectuosa i idetificant-se, vulga fer qualsevol comentari.

No hay comentarios:

Publicar un comentario