martes, 20 de septiembre de 2011

Ple 14/09/2011: Segona part

Torn obert de paraules.

Les primeres preguntes les va fer el representant del PSOE.

La primera tractava d'averiguar que feina li havien donat a la treballadora de la guarderia. L'alcalde va contestar que havia estat arreglant la biblioteca. Home! tenim biblioteca al poble! Això si, sense horari i sense saber on està, almenys no hem vist mai cap de cartell indicatiu. Després de fer açò, aquesta treballadora faria un projecte per a “torbar als abuelos” (paraules literals de l’alcalde). Esperem que, almenys, procure coordinar-se amb l’associació de jubilats, per a no caure en duplicitats i que siga un treball efectiu.

Es va preguntar qui havia pagat les actuacions de “Música a la fresca” programades per la regidoria de festes per aquest mes d'agost. Ens va sorprendre molt la contestació de l'alcalde, que va dir que “això s'ha pagat amb la faena dels quatre regidors de PP, no li ha costat diners a l’ajuntament”! És a dir, ho ha pagat el PP? Pues no. Es referia a que els diners de les barres dels conjunts del mes d'agost, que habitualment servien per a pagar les festes de l'any següent, per tant, sí que s’han pagat amb els diners de tots i, a més, s'han malgastat en dur a terme unes actuacions mal organitzades, que no han tingut cap èxit, que han molestat a molta gent i que no tenien massa sentit. Ens sembla vergonyós que s'utilitzen els diners recaudats per a la festa de tots per a pagar la festa que li apeteix fer al regidor de festes i l'alcalde. Moltes persones es gasten els diners en la barra pensant que són per a les festes. Gastar-los així és enganyar a la gent.

Li van preguntar l'alcalde les raons per les quals no havia avisat als treballadors que estan al paro dels nous contractes que hi havien en el Xarpolar. Va contestar que no ho havia fet perquè, el que no pot ser, segons l’alcalde, era que hi haguera gent molt “sinvergüensa” que es negarà a treballar a la faena que s’ofereix. Des del Bloc, li vam contestar que el que realment ens pareix “sinvergüensa” és l’actitud de l’alcalde i de l’equip de govern en aquest tema, que només avisa a dos persones estudiantes i properes a la seua família de l’existència d’aquestos contrats. En les mateixes condicions que les dues persones estudiants a les quals va avisar amb antelació perquè s’apuntaren al paro, hi ha moltes persones, com li vam fer constar. És a dir, a tornat a utilitzar de manera sectària una informació privilegiada que ell tenia, cosa que ens pareix molt greu. Tot açò va generar una forta discussió entre el representant del Bloc i l’alcalde, perquè ens pareix indecent i lamentable el que s’està fent des de l’equip de govern.

El regidor de EU va preguntar per el treballador que ha renunciat al contrat amb el Pamer el dia 31 d’agost. Volia saber que passaria amb la resta dels mesos que faltaven per treballar. L’alcalde va explicar que les hores per a les quals estava contractat aquest treballador no es poden repartir entre la resta. S’ha de contractar un nou treballador o tornar la subvenció al Pamer.

A continuació, nosaltres li preguntarem que havia passat amb la 3a certificació de les obres de la coberta del riuet, ja que en l'anterior ple, l'alcalde volia pagar-les, a pesar de que no estava acabada.  Ens van contestar que els havia vingut be que no aprovaren eixa certificació a l’anterior ple, ja que fins l'any 2012 no arribaran els diners. Aleshores, per què volien aprovar-ho al juliol? No entenem que es duen entre mans, però de vegades pareix que no es l'alcalde el que porta l'ajuntament endavant.

Després d'aquesta pregunta, li varem demanar diverses coses a l’alcalde:

1.  Que no es perden els diners i les hores gastades al bancal de les paelles i que acaben de fer be l’aparcament. No ens pareix el millor lloc per a l’aparcament, però si l’han començat, que l’acaben, si no l'any pròxim no quedarà res del que s'ha fet.
2.  La nova parada del bus escolar, que esta col·locada on mai han volgut els pares, no té senyalització, ni pas de vianants, ni badens perquè els cotxes vagen a una velocitat prudent. Que faja les gestions oportunes perquè estiga en condicions i sense perills.
3.  Ja que no vol que en les hortes es gaste molta aigua, que prioritze el reparament de les sèquies de rec. Enguany ja és massa tard, perquè estem a setembre i ja no queda quasi res per regar, però que no ho deixe passar perquè el pròxim any  tindrem el mateix problema.
4.  Li vam recordar que fa ja 10 mesos li demanàrem que es posara en contacte amb la Diputació Provincial perquè arreglaren el toll que es forma a la entrada del passeig d'accés al poble.  És la tercera volta que li ho diem, esperem que siga la definitiva. Ens consta que a Diputacio tan sols espera que li ho demanen.
5.  El 5 de setembre, al Butlletí Oficial de la Província, va aparèixer una subvenció de 1.649 €, que eren per a una setmana esportiva al mes d'agost. Li varen demanar que es gastara aquests diners en alguna activitat relacionada amb l'esport, ja que als pressupostos municipals no hi havia cap partida per a això. 

Al llarg del ple, l’alcalde va dir en diverses ocasions que si l’oposició creia que ell estava fent alguna cosa malament, que el denunciarem. Nosaltres, el Bloc, no estem allí per a denunciar a l’alcalde cada vegada que fa una cosa que, des del nostre punt de vista no és ètic o moral, ja que res té que vore amb la legalitat. Nosaltres estem allí per a recordar-li com pensem nosaltres, representants d’habitants del poble que ens han votat, com hauria de ser el poble. Ens pareix ridícul que intente tallar les crítiques desafiant-nos a denunciar-lo. Això sí, si es comet alguna irregularitat legal i podem demostrar-ho, que no dubte en què li demanarem la dimissió i ho denunciarem.

---------------------------------

Ja tenim l’informe de legalitat. Estem estudiant-lo i vos informarem en els pròxims dies.

No hay comentarios:

Publicar un comentario