martes, 14 de abril de 2015

Penaguilencs morts al camp de concentració de Gusen

Uns dies abans de Setmana Santa, ens va arribar una carta de la “COMISIÓN CÍVICA DE ALICANTE PARA LA RECUPERACIÓN DE LA MEMORIA HISTORICA”. En ella, ens diuen que dues persones nascudes al nostre poble van morir als camps de concentració nazis, concretament al de Gusen.

En ella ens demanen que fem algun acte, per a honrar la seua memòria, i perquè la seua lluita contra el nazisme i per la llibertat no quedara en l'oblit.

Per a confirmar les dades que venien en la carta, ens vam posar en contacte amb Marc Baldó Lacomba, cronista oficial de Penàguila.

Ens ha fet un informe que confirma les dades rebudes, a banda d'alguna errada en les dates de naixement.

És per això que pensem que, per a finalitzar aquesta legislatura, hauríem de retre homenatge a aquestes persones que tants anys han estat oblidades, amagades en una historia que mai ens varen contar.

Com la carta l'han rebuda tots els grups polítics amb representació a l'ajuntament de Penàguila, considerem que tots els regidors estan enterats, per tant volem presentar la nostra proposta.


Li demanarem al senyor alcalde que al pròxim ple, siga ordinari o extraordinari, incloga un punt de l'ordre per a poder parlar de diferents propostes que es puguen presentar per a honrar la memòria d'aquestes víctimes del nazisme i la barbàrie.

A continuació teniu la carta que ens va fer arribar la comisió i ací podeu consultar el document que ens ha fet arribar Marc.



No hay comentarios:

Publicar un comentario