jueves, 18 de diciembre de 2014

Sobre la fireta i la subvenció

L'últim ple, com sabeu, va ser el dia 10 de desembre, tres dies abans de la fireta. En ell ja vam recriminar a l'equip de govern del PP el poc interès que tenia per la fireta. Li diguérem que si ells no volien portar-la endavant, si pensaven que no interessava, que deixaren almenys treballar a la resta que sí que té interès. Aquest any, a diferència dels altres, l'ajuntament no ha convocat a les associacions ni els negocis del poble. Si els regidors del PP no volen encarregar-se ni creuen en el potencial del poble i de la Fira de Santa Llúcia, hi ha molta gent que sí que està disposada a treballar i colaborar pel poble. En el moment del ple, havíem sentit que l'ajuntament havia rebut una subvenció de 5.000 € de Diputació. Li vam dir que, si era veritat, amb eixos diners es podien fer moltes coses. Com sempre, no va dir res, ni tan sols va negar o admitir que aquesta subvenció existira.

Una vegada vist el resultat de la fireta i la falta de promoció i implicació de l'alcalde i l'equip de govern, hem decidit esbrinar si hi havia subvenció i, de ser així, en què se l'havien gastat. Hem parlat amb la secretària i ens a explicat que la subvenció es va demanar en febrer i es va concedir en agost. És efectivament de 5.000 € i la factura que justifica la subvenció ja està a l'ajuntament, però no ens la pot ensenyar sense el permís de l'alcalde. Hui dijous 18 hem presentat dos escrits a l'ajuntament; en un demanem les factures justificatives de les despeses de la fireta i en l'altre demanem les de festes majors i fadrins. Volem saber si és la mateixa empresa.

A banda del tema de la subvenció, que esperem aclarir tan pronte com l'alcalde ens facilite les factures, hem de repetir que ha sigut molt evident les poques ganes de l'equip de govern de treballar pel nostre poble. L'excusa que hi havia obres al Jardí de Santos i que per això no el van obrir és també mentida: les obres éren en la zona recreativa i en els marges de baix d'ella, dins del jardi no hi havia obres. L'almarsera tampoc es va obrir. Sembla que amb 5.000 € no tenien prou per a pagar a una persona per a obrir-los. Quan tinguem accès a les factures sabrem quants cartells van fer i si es va fer algún altre tipus de publicitat, si ho especifica. Si no, tornarem a preguntar.

A l'espera de tota la informació, en aquest moment podem dir que la fireta estava subvencionada amb 5.000 €, que eixos 5.000 € l'ajuntament ja els ha cobrat i que la fireta no ha costat 5.000 € (això no estè en ningun paper, però és una evidència i ho han vist tots aquest any al poble).

Encara no podem dir què ha fet l'equip de govern amb eixos diners, però tenim clar que no s'han utilitzat en la fireta. Podem estar davant d'un tema greu: aquests diners no poden gastar-se en altres coses. Esperarem que ens mostre les factures per poder informar i continuar fent la nostra feina.

No hay comentarios:

Publicar un comentario