domingo, 29 de junio de 2014

Ple de juny 2014

Resum del ple municipal del 11/06/2014.

Punt 1.- S'aproven les actes anteriors.

Punt 2.- Diferents permissos d'obra i una sol·licitud d'informe tècnic al Mas de Pau. Estaven fent una piscina sense permís d'obra: es demana que presenten l’informe tècnic necessari per a poder continuar.  

Punt 3.- Informe de morositat. Continuem anant a pitjor: l’ajuntament de Penàguila ja tarda més de 180 dies en pagar als proveïdors. Si algun d'ells denuncia, l'estat es quedaria amb els diners i pagaria. O siga, ens podria intervindre.

Punt 4.- Diputació ha fet un repartiment de diners a tots els municipis de la província. Sense dubte, això fa olor a any preelectoral.  Als pobles de menys de 500 habitants li corresponen 60.000 €. L’equip de govern ens presenta una memòria valorada en eixa quantitat per a arreglar els carrers Verge del Patrocini, Ample i les dues places. Consisteix en llevar l'asfalt vell, tornar a asfaltar i fer les voreres noves respectant els rastells de pedra i empedrant-les. L’adjudicació, ens diuen, serà des de Diputació. Ho aproven tots els regidors.

Punt 5.- L’alcalde ens explica que vol tornar a iniciar la dissolució de l’agrupació de secretaria entre Penàguila i Benilloba (aquest tema ve desde 2011). Ens llig l’ordre preparada per a portar-la endavant i li demana a la secretària que llegeixa l'informe que ell li va demanar que fera al respecte. Resumint un poc, direm que tot això ve per la falta d'interés demostrada per l'alcalde de Penàguila i l'alcaldessa de Benilloba. Van deixar “dormir els papers” a Diputació, ni tan sols van utilitzar la posibilitat de continuar el procés per silenci administratiu, i ara, quan s'han trobat amb el problema de tenir que pagar molt més que abans, (la secretària a la que s'ha adjudicat la plaça té un nivell laboral molt alt), volen tornar a començar el procés. El que ens resulta curiós es que el proces l'inicia l'ajuntament de Penàguila per el seu compte sense que Benilloba o faça també.  L'informe de la secretèria diu que no es pot fer ara, però l'alcalde diu que a Diputació li han dit que sí. En fi, si la feina no es fa bé a l'hora, sempre apareixen problemes. Aquest punt es va aprovar amb els vots del PP i l'abstenció de tota l'oposició.

Punt 6.- Aquest punt és la modificacio del pla de cremes que teniem fins ara. Es modifica per a incloure el tema de les fogueres de la setmana de la Huità de Festes Majors. Per a començar, va llegir una notificació enviada per la Conselleria de Medi Ambient, en què declara com a dies d’alerta 3 els dies de principi i final d'agost, i el 15, 16 i 17 d'agost. Això és per a tota la Comunitat a causa de la sequera que estem patint aquest any i, per tant, també afectarà a Penàguila.

Després va exposar les condicions que un tècnic de Conselleria ha fet a l'ajuntament per a poder encendre les fogueres en festes d'agost.

Bàsicament, no són res inasumible:

  • Netejar 10 metres del barranc de Santos, la part que pega al poble
  • Posar a dues persones amb les mangueres mentre les fogueres estiguen enceses

Si el senyor alcalde haguera fet això quan diversos veïns del poble ho demanaren, tot el “problema” que hi ha ara no existiria, però com va a la seua (ell i la resta de regidors), té el costum de dir a tots que no es preocupen, però després no fa cas. Tal i com venim dient-li des de fa temps, el que haguera sigut normal és que des de l’ajuntament de Penàguila s’informara a Conselleria de les normes i condiciones que aplicaria per poder fer fogueres. Així hem arribat on ara estem, que tampoc és tan greu com ell vol fer creure: en realitat, d’aquest any a l’any passat no ha canviat res. Igual que tots els anys, no es poden encendre fogueres a menys de 500 metres d’un barranc quan la Conselleria decreta l’alerta 3. La única cosa que ha canviat es que Conselleria ha obligat a l’ajuntament de Penàguila a posar unes mesures de seguretat bàsiques que, si l’alcalde i els regidors s’hagueren preocupat una miqueta, s’hagueren establert per iniciativa pròpia de l’ajuntament.

Al ple, el senyor alcalde es va dedicar a acusar a certes persones, que segons ell no són del poble, de tots els mals que ell veu que li han caigut. Va dir que l'ajuntament no tenia diners per a res i que enguany no hi haurien fogueres, cosa que no és de veres. En fi, a banda de faltar al respete a persones que, com no estan davant, no es poden defensar, va intentar eludir la seua responsabilitat com a alcalde. Li vam recordar que ell també pertany a una foguera en què tots els membres, excepte ell, són “forasters”. Sembla que si són forasters, pero amics d'ell, no passa res; ara, si no són els seus amics, ja no li valen. A nosaltres nos ens agraden aquestes diferenciacions. Al cap i a la fi, es tracta de persones i totes, siguen d’on siguen, pensem que volen el millor pel poble i per la festa.

Hem de dir que el dissabte 21 es van reunir les fogueres. A aquesta reunió ell va acudir com a alcalde i foguerer, i va dir que l'ajuntament netegaria el barranc. Va continuar dient que hi havia certes persones que volien denunciar a les fogueres, cosa que no és certa. Per sort, no totes les fogueres pensen com ell: les coses s'arreglen parlant, demanant opinions i no donant per cert fets si abans no els has contrastat, cosa que a ell no li interessa. Sembla que està més preocupat per crear confussió i polèmiques innessecàries que per fer la seua feina com a alcalde.

Es curiós que al ple de l'ajuntament, on es parlen i es decideixen les coses, diga que no té per a netejar el barranc. Després, a la reunio de les fogueres, diu que netejarà 40 metres. És de fiar aquest alcalde?

Precs i preguntes.

L’alcalde ens informa que Diputació ha aprovat arreglar el cami de Benilloba. Suposem que faran una part, igual que fa dos anys, així com altre cami que compartim amb Alcoleja.

Li preguntem per el tema del banc Sabadell. Ens diu que l'oficina i les condicions de servei actuals no van a camviar.

Li demanem que intente promocionar millor el concert que hi ha al Jardí de Santos el 28 de Juny, que redacte nota de prensa i l’envie a mitjans de comunicacio, si no, no s'entera ningu. (El concert va tenir lloc ahir. Ni tan sols va posar cartels al poble, ni molt menys va fer publicitat a cap lloc, tot i que nosaltres al ple ja li ho vam demanar. De veritat val la pena que Diputació done diners perquè després l’ajuntament no sapigua traure’ls rendiment? Aquests diners, que servirien per promocionar el poble i el jardí, no s’utilitzen com cal perquè l’equip de govern no fa la seua feina.)

Preguntem per l'organitzacio de les festes d'enguany. Ens diu que farà el mateix que l'any passat, així que esperem que no utilitze el programa de festes pel seu interés.

Li preguntem per la piscina i ens diu que ja està oberta i que la selecció del personal s'ha fet amb els expedients enviats desde l'oficina de l’atur i amb el barem utilitzat per l'ajuntament.

El regidor del PSOE li pregunta pel CIM. Diu que està homologat i registrat (es un registre que desconeixem si existeix o no, perquè no consta a cap pàgina web oficial). El de Penaguila sembla ser el primer que es registra, Però a partir d'açò, haurà de demanar subvencions per poder obrir-lo l’any que ve.

Hem que tindre clar que el CIM, per llei, és obligació de l'ajuntament mantindre’l, pagar llum, aigua, personal de manteniment… per a poder obrir-lo. Després, s’han de demanar subvencions per a programes i, si en donen, tens alguna cosa, si no, res. La intenció es que li paguen el manteniment per a poder obrir-lo, ja que l'ajuntament no pot contractar a ningú. En principi declara que s'han compromes a subvencionar-li 6 mesos i despres vorem. Nosaltres li diem que fa “olor” a privatització, que és com si uns diners que dóna Diputacio per a un centre social per a persones majors, ens els “robaren”.

Pregunta també per la pàgina web de l'ajuntament i demana que l’activen i l’actualitzen. Sembla que des que va dimitir Quique Brotons, ningú s'ha ocupat d'ella.


També transmet la preocupació d'alguns veins de les hortes i demana que es posen més continedors, o més grans, per a arreplegar la brossa. Es queixen que al estiu viu més gent i, o bé passen a arreplegar la brossa pocs dies, o bé els continedors són massa menuts. L’alcalde diu que desconeix quins dies s’arreplega i quins continedors hi ha, que ho parlarà en Paco.

No hay comentarios:

Publicar un comentario