miércoles, 12 de junio de 2013

Ple extraordinari de maig 2013

Punt primer:

Pren possessió de l'acta de regidora la nova representant d'EU, Silvia Blanes.

Punt segon:

Es vota el refinançament del crèdit pendent de l'obra dels vestidors de la piscina municipal. Votem en contra d'aquest refinançament i ara explicarem per què. A banda de si és necessari o no refinançar aquest crèdit, (que es farà l 7'50% TAE) ens neguem a participar en aquesta mala gestió: si fins ara no han sabut gestionar l'ajuntament i hem arribat a l'estat d'endeutament en el qual estem, quina credibilitat tenen per a gestionar cap crèdit? Hem de continuar donant suport als seus “parxes” en els comptes de l'ajuntament, que són fruit de la seua gestió nefasta?

A dia de hui, l'estat del deute pendent de l'ajuntament de Pènaguila és:

Desglossament del deute.

- Apartaments (obra i mobiliari): 10.742,29 €. (aquesta quantita correspon a l'últim pagament del crèdit, que acabarem d'abonar aquest any).
- Crèdit vestuaris piscina: 100.000 € (77.800 del crèdit + 22.200 d'interessos acumulats)
- Anticipament de tresoreria que es va convertir en un crèdit: 52.000 €.
- Pla de pagament a proveïdors, crèdit Banc Popular: 52.186,65€.

Deute total a 31/12/2012 - 214.718,30 €

De tot aquest, el que s'havia de pagar aquest any era 98.367,28 €. Si tenim en compte que el pressupost d'enguany es de 305.943,54€, pocs diners quedaven per al dia a dia.

Si ens fixem, quasi el 50% del total del deute és a causa de l'obra dels vestuaris de la piscina. Per a aconseguir el refinançament del deute, s'ha demanat un anticipament de 22.200 € al SUMA per poder pagar els interesos pendents del crèdit de la piscina i només queda per pagar el capital del crèdit, 77.800 €. Aquesta quantitat l'han refinanciada a cinc anys, per tant, encara ens costarà més el famos vestuari de la piscina, perquè durant aquests cinc anys continuaran acumulant-se interesos.

Resumint: enguany passem de pagar 98.367,28 € a pagar 40.621,24 €, però, a canvi, pagarem més interesos, deixarem de ingressar els diners anticipats pel SUMA, i a més a més, ens entrampem per 5 anys més en un crèdit molt car, al 7,5%, que no està clar que els pròxims anys es puga pagar.

Li diguérem a l'alcalde que els vestidors de la piscina havien resultat un “rejol” massa gran pel nostre poble, que gran part de la mala situació econòmica actual era a consequència d'això. Va intentar excusar-se, però va tindre que acceptar que ell era també responsable d'aquesta mala gestió, que en un poble menut no es podien fer obres d'aquest tipus, en què el 20% de l'obra la pagava l'ajuntament. En el moment en què aquesta obra es va aprovar ell tenia un càrrec de màxima responsabilitat, tinent d'alcalde.


Va fer un símil de la situació del poble que ens va deixar bocabadats: ens va dir que si la situació de sa casa fóra la del poble, estaria demanant per a menjar. A cas no se n'adona que ell, després de 6 anys de responsabilitats polítiques al front de l'ajuntament, es el principal culpable d'eixa situació? No se n'adona que gestionar un ajuntament es gestionar la casa de tots, el futur de tots els habitants d'un poble? Si ara estem en la ruïna, es perquè, entre tots els que han tingut responsabilitats polítiques els últims anys, ens han fet més pobres a tots, i l'alcalde actual duu 6 anys ocupant càrrecs decissius a l'ajuntament de Penàguila. Cal recordar que gestionar diners públics exigeix una responsabilitat que aquest alcalde no ens a demostrat, com tampoc la capacitat de dur endavant l'ajuntament del nostre poble.

No hay comentarios:

Publicar un comentario