lunes, 6 de mayo de 2013

Ple ordinari d'abril


Abans de començar, la secretària ens va explicar que els papers per a prendre possessió (punt sext), no havien arribat i ens va proposar llevar eixe punt de l'ordre del dia i incloure un altre per a poder sol·licitar una ajuda a Diputació.

Tots vam estar d'acord.

Punt 1. S'aproven les actes anteriors.

Punt 2. Factures, despeses corrents, fontaner, electricista, material d'oficina...   

Punt 3. Diferents permisos d'obra i altes al cens.

Punt 4. Els informes de morositat són n penosos. L'ajuntament tarda en pagar les factures entre 200 i 300 dies, quan per llei no es poden tardar més de 30. De moment, no es paguen interessos, pero no sabem com acabarem.

Punt 5. S'aprova un conveni amb l'SGAE per a pagar el deute pendent. És un conveni negociat per la FEMP. Per a poder pagar el deute pendent, es paga poc a poc en quantitats menudes, tot i que han perdonat una part del deute.

Punt 6. L'alcalde ens explica que el dia 16 d'abril, va eixir una convocatòria per a poder demanar l'equipament per al local en el que vol posar el CIM, (Centre Integral per a Majors).

Precs i preguntes.

En primer lloc, preguntem pel Mas de Pau. Com a cada ple des de fa 9 mesos, li preguntàrem per les sol·licituts de permisos d'obra. Ens diu la secretaria que, per part de l'arquitecte municipal, ja està l'expedient acabat, que ja ho havien arreglat amb els propietaris. Al preguntar-li perquè no havia passat per el ple, ens va dir que ho tenia “dalt”. Esperem que passe pel ple per a poder saber si la regularització es tal. Al voltant d'aquest tema, l'alcalde va dir que tenien problemes per a obrir "l'alberg juvenil”. ´s la primera vegada que aquest tema apareix a un ple, així que ens va vindre totalment de sorpresa. On és el projecte? Algú l'ha vist? L'alcalde va dir la Generalitat els havia demanat molts “papers”, que ells creien que "ja en tenien prou amb el PGOU". De veres saben com funcionen les coses? Realment es pensaven que per obrir un alberg juvenil només amb un PGOU on no es fa cap referència tenen prou? No tenim molt clar el que està passant allí, ni per què després d'haver deixat perdre unes casetes de fusta, ara estan posant-ne unes altres. En fi, continuarem preguntant.

Li preguntàrem pels pressupostos. Estan prorrogats els de l'any pasat, vorem d'on trauen diners per a festes, si no han baixat el presupost de l'any pasat.

Li demanàrem que fera tot el posible per arreglar el poble, sobre tot pel mal estat de l'asfalt, les voreres i l'empedrat d'alguns carrers. No ens va contestar.

Per últim vam tornar a parlar del CIM (Centre Integral per a Majors), situat darrere del Mercat. Resumirem perquè això dona per a una reflexió que, sense dubte, farem mes endavant. En primer lloc, el centre no està entregat perquè les dos empreses que el van fer tenen un problema per culpa de l'ascensor. A la pregunta de si ja estava legalitzat, ens diu que no, que desde Generalitat li han demanat un "monto més de papers".Quan li preguntem si ha parlat amb els alcaldes dels altres pobles, per saber si van a participar amb el CIM, ens diu que no, que "com van a dir que no a una cosa que no va a costar-los res?" Sembla que en aquest poble som millonaris i tot ho paguem nosaltres. Però clar, mentre que l'entregen, l'ompli, aproven els programes, es posa d'acord amb tots..... quant temps estarà tancat el local que ha costat una "millonà", que ja té goteres, com sempre, i que amb voluntat de treballar, se li podria traure un rendiment inmediat? Més endavant aclarirem millor aquest tema, ja que hi ha certes coses, com el cost real per al poble, que desconeixem.

No hay comentarios:

Publicar un comentario