miércoles, 15 de agosto de 2012

Ple juliol 2012

Punt 1. S'aproven les actes anteriors.

Punt 2. Factures, despeses corrents, fontaner, electricista, material d'oficina...   

Punt 3. Diferents permisos d'obra i tres persones que s'han donat d'alta al cens en Penàguila.

Punt 4. És tracta d'una operació d'endeutament per pagar el pla de pagament a proveïdors que es va aprovar fa uns mesos. Com que l'administració, sobretot l'autonòmica, no paga els deutes, ens toca als pobles endeutar-nos per poder pagar. És clar que els interessos els paguem nosaltres i que els grans beneficiats són els bancs. 

Punt 5. Conveni firmat amb Diputació per millorar el sistema informàtic.

Punt 6. Ordenança d'obligada aprovació per poder accedir a les ajudes del punt anterior.

Punt 7. Pujada del rebut de la brossa. Ens la puja més d'un 4% i ens explica que la pujada és per cobrir al 100% el cost de la recollida de brossa al nostre poble. Nosaltres no estem d'acord amb aquesta pujada, no estem d'acord amb la gestió que es fa des de l'ajuntament i des del Xarpolar d'aquest servei. Li vam dir que hi havia molts pobles en què es pagava prou menys. L'alcalde ens replicà que aquesta taxa es obligatòria i hem de cobrir-la per poder pagar-la. El que queda clar, i també li ho diguérem, és que, tot i ser obligatòria, hi ha ajuntaments que prefereixen subvencionar aquesta taxa a tots els seus veïns, i d'altres, prefereixen subvencionar paelles i festetes per a uns pocs.
A Penàguila ara es paguen 70€ a l'any i ja sabeu com s'arreplega. A continuació teniu quant paguen en altres pobles:

Alfafara – 50€
Beniarrés - 54€
Agres - 58€
Alcoleja – 60€
Benifallim - 60€
Balones - 60 
Almudaina – 68€
Benilloba -70€
Benasau – 70€

En molts pobles d'aquestos, a més a més, la brossa s'arreplega casa per casa.

Per què ha de ser Penàguila un dels pobles on més es paga i on pitjor es gestiona l'arreplegada de la brossa?

Punt 8. El regidor de cultura ens explica l'exposició que ja es pot visitar al Jardí de Santos.

TORN OBERT DE PARAULES

Vam parlar de la il·luminació instal·lada a la volta al poble. Primer volem dir que tenim poc marge d'actuació, ja que quan té lloc el ple ja està tot fet. Per això, res podem fer per canviar les coses. Només volem dir que és una subvenció de 5.000 € que entrava en un apartat de “Realización de actuaciones de desarrollo productivo” i que des de l'Ajuntament es demana la subvenció per a “Adquisición de iluminación para feria de artesanía de Santa Lucía y Jornadas Gastronomicas”. Si la subvenció era per a actuacions de “desarrollo productivo”, pensem que hi ha moltes altres que necessita el poble abans que iluminar només la volta al poble.

A continuació li preguntàrem per tres subvencions concedides i publicades el dia 2 de Juliol al BOP pel departament de Benestar Social de Diputació que eren:

“Bailes de salón”: 1000€
“Gimnasia intergeneracional”: 1000€
“Actividades para menores en vacaciones de verano”: 1000€

Ens va dir que una part seria per a ajudar als festers joves en l'organització de les 24 hores de futbol (400€) i la resta per a festes. Si a aquesta subvenció li sumem la del dia 16 de juliol de 3118 € del “Plan de ayudas para la promocion deportiva” (que estaven demanades per a una setmana esportiva a Penàguila), resulta que l'Ajuntament disposava de més de 5.500€ per poder fer actuacions de millora de l'estat actual del poble i donar algun contrat a les persones que estan ara parades. En lloc de fer això, ha decidit gastar-ho en festes! Si les despeses per a les festes ja estaven incloses en el pressupostos, no entenem per què es gasta aquests diners extra, que se li concedeixen mitjançant subvencions, en més festes un any que, a banda, hi ha festers majors i, per tant, la despesa no corre de part de l'ajuntament i que s'han estalviat diners en festes joves.

Hi ha en aquests moments una cosa que preocupa a moltes persones del poble: l'estat en què es troba el barranc del Jardí, sobretot la part que pega al poble. Està totalment descuidat, brut, ple de matolls, d'arbres secs... i, a més, no s'intenta trobar solucions (demanar ajudes a la confederació hidrogràfica, a Diputació, Medi Ambient...). Estan posant en un perill evident a una part important del poble. Pensem que aquests diners, en lloc d'utilitzarlos en festes, haurien d'utilitzar-se per a coses necessàries de veritat, com la neteja del barranc, i més tenint en compte que, tot i que es va aprovar a un ple, encara no tenim fet un pla de seguretat per al poble.

En aquestes festes, les fogueres de la huità es planten ben altes i, tenint en compte l'oratge que està fent i el perill que el vent s'enduga les espurnes cap al barranc, ens sembla molt perillós no tenir cap pla de seguretat ni cap mida per si passara un accident. Des d'ací, i més ara que encara tenim a la retina les imatges del foc del diumenge passat, ens sembla que l'ajuntament hauria de tenir les mangueres preparades, les presses d'aigua netes i el personal avisat durant l'encesa de les fogueres de la Huità. A banda, és clar, hauria de gastar-se els diners que té, com bé hem dit en aquesta entrada, en coses importants, i què hi ha més important que protegir els barrancs que envolten el poble? Què hi ha més important que el benestar i el treball que es pot oferir des de l'ajuntament? Per a l'equip de govern del PP una cosa: les festes.

No hay comentarios:

Publicar un comentario